Ученици от Добрич, Варна и Констанца участват в Иновационен лагер по предприемачество

Ученици от Добрич, Варна и Констанца участват в Иновационен лагер по предприемачество
Във ВУМК - Добрич днес започна инициатива във връзка със Световната седмица по предприемачество, организирана от английската гимназия "Райко Цончев" и Висше училище Международен колеж. Участници в събитието са ученици и преподаватели от ЧПГТП "Райко Цончев", Финансово стопанска гимназия "Васил Левски" - Добрич, Професионална гимназия по икономика "Др. Иван Богоров" - Варна и гимназия "Овидиус" - Констанца (Румъния).

Събитието ще продължи два дни като през първия, днес, се проведе семинар на тема „Успешната практика на един предприемач“, в който реализирали се студенти на ВУМК споделиха с участниците техния личен успешен предприемачески модел. Това бяха предприемачите Биляна Петрова и Масимо Бонато, завършили магистърската програма MBA на ВУМК и Университета Кардиф Метрополитън, заемащи мениджърски позиции в големи компании и Виктор Генчев, завършил специалност Маркетинг и Мениджмънт, който е собственик на софтуерна компания.


През втория ден учениците ще участват в „Иновационен лагер“, където ще бъдат разделени на групи, за да работят по предварително зададен казус за разработване на иновативен продукт.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+