Времето в следващите дни

През нощта от североизток ще започне ново увеличение на облачността, предимно висока и средна. Тихо време с минимални температури между 0° и 5°, на отделни места до минус 2°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция „Фокус” Анастасия Стойчева, дежурен синоптик.

Времето в следващите дни

Утре, неделя, през деня ще има разкъсана висока и средна облачност с повече слънчеви часове над западните райони от страната. В Североизточна България и по Черноморието ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури - между 10° и 15°.



Над Черноморието през деня облачността ще бъде значителна, предимно висока и средна. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - около 12°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник повече облачност ще има над Източна България, над останалите райони ще е разкъсана, с повече слънце около обяд, както и в планините и планинските райони. Във вторник отново ще се заоблачи, вятърът ще се ориентира от юг. През следващите дни вятърът с южна компонента ще се усили, особено в Източна България и температурите ще се повишат. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има превалявания от дъжд, предимно слаби, съобщава Агенция „Фокус”.