Приказка без край за славейковци

Учениците, родителите и учителите на СОУ „П.Р.Славейков” закриха седмицата на патрона си с великолепен спектакъл в органовата зала. Една приказка без край, превърната в 3D форма, посветена на миналото, настоящето и бъдещето на най-хубавото добричко училище.

Приказка без край за славейковци

СОУ П.Р.Славейков



Сценаристи  и режисьори на събитието бяха преподавателите Генка Петрова, Венета Рангелова и Здравко Тошев.

Домакини и гости влязоха в Органовата зала под звуците на Духовия оркестър на град Добрич.

СОУ П.Р.Славейков

Концертът бе открит с изпълнение на орган от Мария Славова.

СОУ П.Р.Славейков

Директорът на училището Георги Георгиев изнесе вдъхновяваща реч. Славейковците получиха поздрав от кмета на град Добрича Детелина Николова.

Млади китаристи изпълниха известни български песни, сред които „Аз искам” и „След 10 години”. После малчуганите от 1 клас ни припомниха защо е хубаво да се чете, а децата от подготвителната група рецитираха стихотворението „Голям и малък Пенчо” на патрона на училището Петко Рачов Славейков.

Водещият на представлението Красимир Демиров изпълни стихове от големия български възрожденец. След него Яна от 6а изпя народна песен, а после формация „Алексия” прикова вниманието с танца „Тайна мисия”.

СОУ П.Р.Славейков

Награждавана за 1-во отборно и 2-ро соло място в Чехия Лиляна ни зашемети с очарователното изпълнение на танца „Котка и шапка”. А бившата ученичка от СОУ „П.Р.Славейков” Ростислава ни омая с песента „Burn”.

Сесилия и Сълзина от 5г пресъздадоха смешни и интересни история от училищното ежедневие, Александър от 5а пя за „Моят свят”, учениците от езиковия 10а клас изпълниха на английски „Its time to say goodbye”.

Празнуващите ученици и гости бяха поздравени и от „My dance”.

Пипилотите от 5а разиграха скеч за Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче. Децата от 4а клас разиграха познати за всички приказки – „Малкият принц и лисицата” и „Прасчо и Мечо”.

Най-много аплодисменти получи малката сладурана Рая с песента „Gangnam style”.

Новата формация при „Изида” - "Алексия Шоу денс" ни представи един забавен кънтри танц.

Патронният празник на СОУ” Петко Рачов Славейков” закри фанфарният оркестър под ръководството на Иванка Белчева.

Тържеството закри водещият Кр. Демиров с думите -  "Училище „Славейков” го имаше, има го и ще го има за напред”.

Текст и снимки: Анка Добрева, Мелису Венелинова и Василка Иванова - ученички в СОУ „П.Р.Славейков”

СОУ П.Р.Славейков