Ремонт на електропроводи може да спре тока в 4 добрички общини

Започва ремонт на електропроводи високо напрежение, захранващи района на север от Варна, съобщават от Енерго-Про

Ремонт на електропроводи може да спре тока в 4 добрички общини

Ремонт на три въздушни електропровода високо напрежение, които захранват част от град Варна и района на север от града, започва на 6 ноември 2013 г. Съоръженията са собственост на Националната електрическа компания (НЕК). По време на ремонта, в периода от 6 до 16.11.2013 г., Електроенергийният системен оператор (ЕСО) ще изключи въздушни електропроводи (ВЕЛ) „Сирена”, „Лебед” и „Бриз”.




По време на реконструкцията ЕСО изисква изключване на отделни участъци от електроразпределителната мрежа на Енерго-Про Мрежи с цел осигуряване на безопасна работа. Това означава, че през отделни дни между 6-ти и 16-ти ноември, различни райони от града, прилежащи местности, курортни комплекси и близки населени места ще бъдат без електрозахранване. Точният график на прекъсванията е обявен на интернет страницата на Енерго-Про Мрежи и в регионалната преса.

Поради ремонтните дейности са възможни временни изключвания в електрозахранването на територията на общините Балчик, Каварна, Шабла и Генерал Тошево в област Добрич.

През посочения период е възможно ЕНЕРГО-ПРО Мрежи да получи нареждане от ЕСО за ограничение на производството на електрическа енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) в района, поради изключването на електропровод „Сирена”, по който се пренася генерираната електроенергия от ВЕИ.