Да почетем паметта на войниците, загинали за Добруджа

Община град Добрич призовава своите съграждани, на 2 ноември - Архангелова задушница, да почетем паметта на всички воини, загинали за Добруджа.

Да почетем паметта на войниците, загинали за Добруджа

В 9.30 часа на Мемориална плоча в чест на войниците, загинали при изпълнение на войнския си дълг, ще се отслужи панихида и ще се положат цветя, а в 11.00 часа във Военно гробище – музей, в което почиват воини от шест национални армии и четири вероизповедания, участници в Добричката епопея от 1916 г., започва военният ритуал панихида. В него ще вземат участие свещенослужители от храмовете в нашия град и почетна рота на Военноморските сили на Република България.


За гражданите, желаещи да присъстват на този ритуал, е осигурен автобус, който тръгва в 10.30 часа от Общински младежки център „Захари Стоянов”.

Нека на този ден в знак на признателност положим цветя и на всички войнишки паметници: паметните плочи на полк. Б. Дрангов, кап. Димитър Списаревски, ген. Т. Кантарджиев и ген. Иван Колев; барелефа на цар Борис ІІІ, Кръст-паметника на загиналите в Добричката епопея 1916 г. и паметника на загиналите във Втората световна война добруджанци.