1 287 лева събра благотворителният спортен търг за Алекс

1 287 лева бяха събрани на благотворителния спортен търг в рамките на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!". В продължение на една седмица феновете им имаха възможността да наддават за лични предмети на осем мегазвезди на българския спорт - Станка Златева, Екатерина Дафовска, Таня Богомилова, Невяна Митева, Симона Пейчева, Веселин Топалов, Григор Димитров, Матей Казийски и Детелин Далаклиев.

1 287 лева събра благотворителният спортен търг за Алекс

В търга се включиха стотици техни фенове от цялата страна, а в последните минути наддаванията бяха ожесточени и офертите постъпваха през няколко секунди. За най-много средства - 460 лева, бе продаден шахът на Веселин Топалов. Той стана собственост на Лъчезар Цоцорков от Панагюрище.

 

Три предмета - бухалки на Симона Пейчева, плувна шапка на Таня Богомилова и екип на Матей Казийски, на обща стойност 400 лева закупи Александър Георгиев от фирма "Опус Адвъртайзинг" от София. В търга се включи и главният редактор на вестник "БудилникЪ" в Лондон Галин Люцканов, който стана собственик на гащетата на Детелин Далаклиев.

 

Търгът с лични предмети на деветимата спортисти бе организиран и проведен от Руслан Йорданов - собственик на сайта centersport.org и журналист във в. "Нова добруджанска трибуна". Организаторите на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" му изказват сърдечна благодарност за благородния жест!

 

Към момента за лечението на 4-годишната Александра Маркова в Израел са набрани около 16 800 лева. Банковата сметка на Алекс е: BAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, в евро BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.