Спортен комплекс "Русалка" вече предлага и лечебна физкултура за деца

Заниманията са подходящи за всички ученици от първи до шести клас.

Спортен комплекс "Русалка" вече предлага и лечебна физкултура за деца

Лечебна физкултура, включваща и плуване, е сред новите дейности на СК "Русалка" - Добрич, започващи през ноември. През първия месец ще се провежда 3 пъти седмично - 2 тренировки в зала и 1 в басейна. За 12 посещения в рамките на 4 седмици цената е 40 лв. От втория месец заниманията с треньорите по плуване в басейна се увеличават с още едно, при същата цена.



Ще се работи за правилната стойка на детето, за заздравяване на мускулатурата му, за обогатяване на знанията за правилния дневен и хранителен режим.

Нашата идея е, чрез спорт децата да прекарват по-малко време пред телевизора и компютъра, тук децата ще се забавляват в процеса на игра, обясни Николета Ненчева - мениджър на плувен комплекс "Русалка". Целта на лечебната физкултура е да се избегне появата на болести, които се пораждат от неправилен начин на живот - диабет, хипертония, наднормено тегло и други.

Записването се извършва на рецепцията на плувен комплекс "Русалка" и на телефони: 0889 771 000 и 0890 249 999.

Припомняме, че от следващия месец Спортен комплекс "Русалка" започва още нова дейност, насочена към децата - Детски музикален театър "Браво". Повече за него може да прочетете (ТУК).