Започва разширяване на Гробищния парк

До края на годината ще приключи работата по всички обекти, включени допълнително в програмата за капиталови разходи на Община Добрич

Започва разширяване на Гробищния парк

Започва разширяването на Гробищния парк, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Изграждат се и пътни връзки към Центъра за настаняване от семеен тип. В момента текат процедурите за избор на изпълнител на ремонт основно на покриви на общински сгради. До края на годината остава да бъдат изпълнени всички допълнителни обекти, включени в актуализацията на програмата за капиталови разходи пред месец и половина.



Арх. Ганчев припомни, че още през юни са приключили основните дейности по програмата, като изкърпването на уличните платна в града и нова маркировка. Подменени са над 100 пътни знака.

Приключиха дейностите по изграждане на 2 водостока в коритото на река Добричка. С изградените по-рано те стават 4, а предстои да бъде направен и нов, чрез публично-частно партньорство.

Преди седмица е приключило и почистването на основните улични оттоци на булевардите 3 март и 25 септември, в които по гравитачен път се отводняват останалите пътни платна.