Обществено обсъждане на ВиК стратегията на страната ще се състои във вторник

Започна работата на Обществения съвет към министъра на регионалното развитие

Обществено обсъждане на ВиК стратегията на страната ще се състои във вторник

Общественият съвет към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева ще разглежда въпроси и ще подпомага министерството в работата му в сферите на неговите компетенции. Заседанията му ще се провеждат веднъж месечно и ще бъдат тематични. Това стана ясно по време на първата среща, която се състоя днес.

На нея бяха обсъдени правилата за устройството и дейността на съвета. Беше представена и Стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България. Тя определя основните цели и приоритети на отрасъла за период от десет години.

Министър Терзиева припомни, че документът е публикуван на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие за целите на обществено обсъждане. То ще се проведе на 22 октомври, съобщи регионалният министър. 

Планираме в началото на ноември стратегията да бъде внесена в Министерския съвет за обсъждане и одобрение, каза още министър Терзиева.

Получихме подкрепа от членовете на съвета за нашата работа, съобщи министър Терзиева на брифинг след заседанието на съвета. Тя посочи, че особено одобрение е срещнала идеята за проверка на качеството на изпълнените проекти, най-вече в пътния сектор, които са в гаранционен срок.