Времето в понеделник

Жълт код за мъгла е обявен за 12 области в страната за утре, сочи справка на сайта на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките.

Времето в понеделник

В областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Варна, Добрич, Шумен, Бургас ще бъде мъгливо през по-голямата част от деня. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-значителни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има след пладне над западната и централната част на Южна България. Ще духа слаб източен вятър.

Минималните температури ще са между 10° и 15°, а максималните ще са от 16° - 19° в местата с трайна мъгла до 25° в югозападните райони. В София - минимална 12°, максимална около 22°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Над Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 16° - 18° и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части – до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°