Топло с превалявания до края на седмицата

В четвъртък през деня по-значителна ще е облачността преди обяд и над Западна България

Топло с превалявания до края на седмицата

След пладне слаб дъжд ще превали само на отделни места в западните райони, а над югоизточната част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево. Максимални температури - между 18° и 23°, в София 19°, гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.



Над Черноморието сутринта облачността ще е все още значителна и по южното крайбрежие е възможно да превали. През деня облачността ще намалее до слънчево. За кратко вятърът ще е от юг, слаб. Максимални температури - между 16° и 21°. Температурата на морската вода е от 16° по северното, до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, но през деня ще има и временни по-съществени разкъсвания. На отделни места в Западна Стара планина ще превали съвсем слабо. Вятърът ще е от запад-югозапад, умерен и временно силен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 15°-16°, на 2000 метра - около 9°.

В петък, след намалението на облачността през нощта, от югозапад отново ще се заоблачи, облачността ще е висока и средна, затоплянето ще продължи. И в събота над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, сравнително топло. В неделя вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще има по-значителни увеличения на облачността, почти без валежи. Температурите ще се понижат слабо.