Добруджа и Септември завършиха наравно

След 14 години Светослав Петров отново игра за Добруджа, Иван Цачев - с два гола, Павлин Тодоров наказа отбора на брат си.

Добруджа и Септември завършиха наравно

Добруджа и Септември (Тервел) завършиха 2:2 в контрола на стадион "Дружба".



Старши треньрът на домакините Светослав Тодоров даде почивка на 9 титуляри и заложи предимно на тези, които по-рядко влизат в игра в официалните мачове. През втората част в игра за Добруджа влязоха и петима юноши на жълто-зелените набор 1997 и 1998.

В 30 мин. Станимир Андонов бе фаулиран в наказателното поле на гостите и Иван Цачев откри от дузпа. Минута преди почивката Цачев бе изведен в добра позиция и неспасяемо стреля за 2:0.

През второто полувреме отборът от Тервел се възползва от подмладяването на състава на Добруджа и докара мача до равен. В 60 мин. след корнер бившият добруджанец Младен Димитров върна един гол, като при тази ситуация останаха съмнения за нарушение срещу вратаря Радомиров, но такова не бе отсъдено. В 76 мин. Павлин Тодоров от малък ъгъл нанесе силен удар във вратата на родния си клуб и наказа водения от своя по-голям брат отбор.

Мачът ще се запомни и с включването в игра на изпълнителния директор на Добруджа Светослав Петров, който записа пълни 90 минути и показа отново какво означава голяма футболна класа. Тъй като титулярните централни бранители Христозов и Гаджалов бяха получили почивка за тази среща, през първата част бившият национал действа в тандем с младия Георги Радев в отбрана. През второто полувреме Петров премина в халфовата линия и дори бе близо до красиво попадение, опитвайки да прехвърли излезлия напред вратар на Септември от около 40 метра.