Започва ремонтът на пътя Тервел - Коларци

Договорът със строителната фирма, която ще направи основен ремонт на пътя, свързващ Тервел с разклона за село Коларци бе подписан в края на септември от изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков.

Започва ремонтът на пътя Тервел - Коларци

Проектът включва рехабилитацията на пътен участък "Разклон с път ІІ-71 при Коларци - Мали извор - Тервел". Общата дължина на участъка е 19 км. Изпълнител е "Пътперфект-Т" ЕАД, Силистра. Проектът се финансира по Оперативна Програма „Регионално развитие 2007-2013”.



Ремонтът предвижда за целия участък да се преасфалтира настилката, да се реконструират банкетите, да се постави нова единична стоманена предпазна ограда на необходимите места, да се подменят съществуващите бетонови бордюри с нови, да се изградят тротоарите, да се положи нова хоризонтална и вертикална маркировка, както и да се направят съоръжения за отводняване - устообразни, тръбни и плочести водостоци и да се ремонтират пътните кръстовища.

Строителят започна подготвителните работи по изпълнението. Стойността на договора е 11 159 616 лв. с ДДС. Изборът на изпълнител продължи 20 месеца. Обявената на 30 януари 2012 г. обществена поръчка бе финализирана с договор за изпълнение в края на септември т.г., съобщават от Община Тервел.