Деца отпразнуваха рождения ден на зоопарка с кончета на Пржевалски

Въпреки дъждовното време десетки деца и родители се включиха в изминалия „Празник на зоопарка“, който се състоя на 28 септември, събота, в Центъра за защита на природата и животните (ЦЗПЖ) в Добрич.

Деца отпразнуваха рождения ден на зоопарка с кончета на Пржевалски



Събитието се организира от Българско дружество за защита на птиците и ЦЗПЖ по повод десетия юбилеен рожден ден на добричкия зоопарк.

За малките гости на празника бе организирана творческа работилница за кончета от хартия и материали за рециклиране. Част от детските творби са включени във визуалния конкурс „Дивите коне“, който стартира в понеделник, 30 септември. Най-добрите работите ще бъдат избрани чрез свободно гласуване във Фейсбук страницата Птиците на Добрич -https://www.facebook.com/pticitenadobrich, което ще продължи до 6 октомври т.г. Авторът на творбата, събрала най-много харесвания, ще бъде награден с разходка с пони в зоопарка.



Конкурсът е посветен на редките и застрашени от изчезване диви коне на Пржевалски, които могат да бъдат видeни в зоопарка на града ни. Видът е изчезнал от дивата природа през средата на XX век и е бил спасен в зоопаркове.