Пожар изпепели 300 килограма тютюн и стопанска постройка

На територията на област Добрич през изминалото денонощие са регистрирани 5 пожара без материални щети и 4 пожара с нанесени материални загуби.

Пожар изпепели 300 килограма тютюн и стопанска постройка

Около 8.00 часа вчера се е запалил автомобил, паркиран вдясно на банкета по главен път I-9 над с. Оброчище, в посока град Балчик. На място са изпратени дежурни екипи, които установяват, че гори лек автомобил "Фолксваген Транспортер" с добричка регистрация. Колата е напълно изгоряла. Екип на РСПБЗН Албена успява в 08.40 часа да потуши огъня. По първоначална информация късо съединение в електрическата инсталация е причината за възникване на инцидента.



На 26 септември е възникнал пожар в стопанска постройка в частен двор в село Каблешково, община Тервел. Установено е, че между 11 и 13 часа неизвестен извършител по непредпазливост е запалил бали фураж и тютюн на низи. Изпратените екипи на пожарната в Тервел успяват да потушат огнената стихия. В следствие на пожара са унищожени 30 бали слама, около 300 килограма тютюн на низи и стопанската постройка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

Около 20.50 часа е възникнал пожар в сеновал, находящ се в частен имот в село Карапелит, община Добричка. Пожарът е потушен от екипи на РСПБЗН Добрич. По данни на тъжителя в следствие на пожара са изгорели 120 бали слама и 60 бали люцерна. Работата по изясняване на причините за възникването на инцидента продължава.