Окръжен съд потвърди задържането под стража на разследван за домова кражба

Окръжен съд – Добрич потвърди наложената на 26-годишния Светослав А. А. от град Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е разследван по досъдебно производство за това, че на 15 август в Добрич е отнел 5 зимни якета и 6 рекламни тениски от 53-годишен добричлия.

Окръжен съд потвърди задържането под стража на разследван за домова кражба

Светослав обжалва определението, с което Районен съд – Добрич му е наложил на 19 септември мярка за неотклонение задържане под стража.

Адвокатът му пледира днес да бъде изменена мярката за неотклонение на 26-годишния в по-лека – домашен арест. Защитникът посочи, че той е дал обяснения и е съдействал за изясняване на обективната истина. Светослав желаел да възстанови изцяло щетите. Затова не съществувала реална опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич заяви, че жалбата срещу определението на първоинстанционния съд за задържане под стража на 26-годишния добричлия е неоснователна. Прокурорът намира, че Районен съд – Добрич правилно въз основа на събраните по делото доказателства е направил извод за обосновано предложение за авторство на Светослав на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Прокурорът обърна внимание, че то е извършено при повторност и чрез повреждане на преграда за защита на имот. Обвиняемият е осъждан многократно, включително за престъпления против собствеността и кражба на автомобил. Тези факти според държавното обвинение сочат като реална опасността той да се укрие или да извърши друго деяние.

В последната си дума Светослав заяви, че съжалява за стореното и иска мярка за неотклонение домашен арест.

Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с материалите по делото, с атакувания съдебен акт и аргументите на страните, прецени, че той е правилен и законосъобразен и го потвърди.

Определението на Окръжен съд – Добрич е окончателно.