Запалиха трета къща на младия меринджей

Жена ми Ангелина е драснала клечката - видели са я да излиза, след което е пламнал сайвантът, реве Янко Радев.

Запалиха трета къща на младия меринджей

Трета поред къща, в която живее национално известния като господин млад меринджей Янко Радев е горяла вчера, научи ексклузивно БЛИЦ. Огнената драма, разиграла се в Градинарово, връхлита злощастния ром по-малко от месец, след като пламъци изпепелиха дома му във варненското село.




„В шок съм! Трета къща ми гори вече! Обади ми се едно момче и ми каза, че е видял жена ми Ангелина да излиза и малко след това започнал да гори сайвантът”, реве 35-годишният ром.

И добавя, че след като в началото на септември купената за 4000 лева от него къща в родното му село изгоря и остана на голи кирпичени стени, отишъл на квартира при свои съселяни. Булката му – скандалната Ангелина и припознатото от него дете, останали при колоритната тъща Катя, но от време навреме половинката му отскачала да и при него.

„Беше вкъщи, когато към 16 часа й се обадих да й кажа, че ще ми трябва да приберем дървата от каруцата. Аз по това време бях на чакъла – оправяме пътищата в селото”, разказва пред БЛИЦ младият меринджей. Малко след като приключил да говори с Ангелина, му звъннал съседа и му казал, че от къщата излиза пушек.

Комшиите отишли да видят какво се случва и видели, че гори сайвантът на къщата. Още преди идването на пожарната те успели да го загасят и пламъците не успели да се разпространят.

„Изгорял е камъшът и дървен материал под сайванта. Сигурен съм, че Ангелина го е запалила! Няма кой друг да е!”, нарежда Янко Радев. И паметливо отчита, че когато през февруари 2011 година изгоряла първата му къща, отново подозирал възлюбената си.

Хора от селото разказаха пред БЛИЦ, че за никой от тях няма съмнение, че при този трети поред случай става дума за палеж. „Видя се, че на две различни места е запален сайвантът – случайно няма как да стане! За мен това е умишлено. На едното беше се отворила около метър дупка”, коментира пред БЛИЦ кметът на Градинарово – Симеон Андреев, който веднага отишъл на място.

Той се въздържа от коментар кой може да е отговорен за палежа, но съселяните на младия меринджей считат, че злосторникът е именно Ангелина. „То се вижда, че тя не иска да живее с него и затова ги прави тези неща”, коментираха съселяните на скандалната двойка.