Генералният план за развитие на ВиК в област Добрич е пред приключване

Финализират се дейностите по изготвянето на Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация на обособена територия „ВиК" Добрич

Генералният план за развитие на ВиК в област Добрич е пред приключване

На 19 септември, Областният управител Недко Марчев проведе работна среща с представители на „Ежис Инфраструктура България" – консорциум, ангажиран с изготвянето на Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация на обособена територия „ВиК"  Добрич, който е от важно значение за развитието на ВиК инфраструктурата в областта.



Областният управител бе запознат от експертите с резюме на проекта, чиято цел е да се направи оценка на водоснабдителните и канализационни системи и да се определят инвестиционните нужди.

С оглед финализирането на дейностите, на следваща среща в най-скоро време, фирмата ще представи финалния вариант във връзка с изискването на процедурата за одобряване на генералния план от Областния управител.

Успешното реализиране на проекта е сред основните приоритети за Министерството на регионалното развитие и ще подпомогне развитието на отрасъла, по-доброто планиране и приоритизиране на инвестициите, както и повишаване на качеството на услугите в област Добрич.