Тоди: Подкрепата на агитката е важна за целия отбор, но най-вече за младите

Феновете могат да мотивират младите футболисти да покажат дори повече от това, на което са способни и те да играят на 120% от възможностите си, заяви старши треньорът на Добруджа.

Тоди: Подкрепата на агитката е важна за целия отбор, но най-вече за младите

Виковете "оставка" на мача с Банско не са приятни, но всеки има право да вика каквото си иска, а се видя, че агитката ни подкрепяше докрай, коментира поведението на публиката в Добрич на последния шампионатен мач Светослав Тодоров. Работим здраво и се надявам скоро с играта си на терена да радваме както агитката, така и останалите зрители, допълни той. От изключително значение за целия отбор и най-вече за младите в него е, че агитката ни следва и при далечни гостувания като Враца и Панагюрище, каза още Тоди.



За разлика от повечето си колеги в Б група, треньорът на Добруджа подкрепя решението на БФС във всеки мач да използва четирима футболисти до 21 години. Това решение не ми пречи при избора на състава, при нас няма млади играчи, които да не се раздават или да се притесняват, съгласен съм дори и задължителният брой да е повече от четирима, но е много важно опитните на терена да им помагат, коментира темата Светослав Тодоров.

Той разкри, че не дели мачовете на шампионатни и за купата, и във всяка среща, независимо в кой турнир е, ще играят тези, които се представят най-добре в тренировките. Нивото в Б и В група е много близко, Оборище, подобно на нас, тренират всеки ден, коментира Тоди. Вчера в Панагюрище стана много интересен двубой, през първото полувреме стояхме много добре на терена и можехме да вкараме 7-8 гола, втората част започна с ранен гол за нас, след което не терена вече имаше друг отбор, но това не е нашият отбор, обясни треньорът промяната в играта на Добруджа, довела до изравняване - 2:2.

През втората част принудително бе заменен вратарят Николай Радомиров. Той е получил разтежение на заден бедрен мускул, на този етап се предполага, че то е в лека форма, което ще означава възстановяване за 7-10 дни. При по-тежки форми на подобна контузия лечението може да продължи до няколко седмици.

По инициатива на Добруджа гостуването на Раковски от седмия кръг на Б група е изместено от събота за понеделник. Пътят в едната посока до Панагюрище бе 8 часа, толкова е и до Раковски, обясни Тодоров.