Съдят 34-годишен за 500 кутии цигари без бандерол

На 20.09.2013 г. Районен съд – Балчик е насрочил за разглеждане споразумение за решаване на наказателно дело срещу 34-годишният Ив. Р. С. от същия град във фазата на досъдебното производство.

Съдят 34-годишен за 500 кутии цигари без бандерол

С подписаното с Районна прокуратура – Балчик споразумение, той се признава за виновен в това, че на 10.05.2013 г. около 21,45 ч. в района на бензиностанция „Ромпетрол” – село Оброчище, община Балчик, е държал акцизни стоки – 50 стека цигари марка „Му Way Gold” с по 10 кутии в стек – общо 500 кутии с 10 000 къса цигари на обща стойност 3 750 лв., всичките без български акцизен бандерол, като такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове.



Деянието е извършено при форма на вина пряк умисъл, уточнява държавното обвинение във внесеното в Районен съд споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

С подписа си под споразумението Ив. С. признава вината си и приема да му бъде наложено условно наказание 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Районна прокуратура предлага предметът на престъплението – 50 стека цигари марка „Му Way Gold”, да бъде отнет в полза на държавата.

С подписа си под споразумението Ив. С. декларира, че е съгласен с него и се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.

Ако Районен съд – Балчик одобри споразумението, то ще има последиците на влязла в сила присъда.