Михаела Йорданова - втора в страната

Състезателката на Изида стана вицешампионка на България по тенис.

Михаела Йорданова - втора в страната

Изключителен успех постигна състезателката на “Изида” Михаела Йорданова на проведения в Плевен Mастърс турнир за състезатели до 8-годишна възраст на “оранжев” корт по програмата “Тенис 10” на Българската федерация по тенис. Тя демонстрира завидни умения, записа пет убедителни победи и съвсем заслужено стана вицешампионка на България.



Статистиката показва, че за първи път в историята на тениса момиче от Добрич стига толкова далеч в този аристократичен спорт.

В предварителната си група Михаела бе с класа над съперничките си и не остави съмнение, че е най-добрата. В първата среща тя се наложи с 4:2 гейма над Ваня Косева от “Царевец” (Горна Оряховица), след това победи шампионката на зона “Хасково” Десислава Димова с 4:1, а в третия си мач записа също успех с 4:1 над първата ракета на регион „София” Каталина Петрова от “15-40”. Така с три победи от три мача състезателката на „Изида” с настоящ треньор на Михаил Атанасов завърши първа в своята група и се класира за четвъртфиналите, където показа и майсторска игра, и характер срещу Жасмина Киселкова от “Черноморец” (Бургас). Йорданова спечели първия сет с 4:1, но във втория съперничката й поведе с 3:0 и 30:0. Михаела обаче не се пречупи, наложи своя стил на игра и след като спечели пет последователни гейма, си осигури място в челната четворка.

На полуфиналите тя не даде шанс на представителката на домакините Росица Денчева - 4:0, 4:2. В мача за титлата на България при най-малките момичета състезателката на добричкия клуб се изправи срещу поставената под номер едно в схемата на Мастърса Анастасия Николова от “Тича” (Варна).

Двете момичета направиха много интересен двубой, в който Анастасия се наложи с 4:1, 4:2.

Всички деца получиха грамоти за участие от БФТ, а за класиралите се между първо и осмо място освен традиционите купи за голямата четворка имаше и множество предметни награди. Те бяха връчени от вицепрезидента на БФТ Рангел Марков, Манол Манолов (председател на ТК "Плевен-ПСК") и Велиан Бакалов - отговорник по програмата "Тенис 10" за регион Плевен, както и от добричлията Пресиян Иванов, който е национален координатор по програмата “Тенис 10”.

След награждаването щастливата Михаела Йорданова сподели, че е благодарна на всички треньори в тенис клуб „Изида”, с които е работила, и специално на Михаил Атанасов, под чието ръководство усвоява тайните на тениса в последните няколко месеца.

Михаела Йорданова