Кметъла пуска училищен звънец с AC/DC

Цонко Цонев благослови първото рок училище в България

Кметъла пуска училищен звънец с AC/DC

Проектът за първото рок училище в България е официално завършен, обяви кметът на Каварна Цонко Цонев. „Проектът се подготвяше доста дълго време, от директорката на СОУ „Стефан Караджа” в Каварна, Станка Петрова. Това е проект, изцяло на СОУ „Стефан Караджа”, в което учат около 750 ученици”, посочи Цонев. Проектът включва сцена, която е около 14 метра, с външно и вътрешно озвучаване във всички стаи в училището. Външното озвучаване ще се използва при по-специални поводи, като например първият учебен ден.



„Лично изпробвах първите музикални звънци за това - колко трябва да бъдат усилени. Важно е звънците да се настроят добре, на хубаво ниво. Започваме с “Touch Too Much” на AC/DC, а часът ще завършва с “Thunderstruck” на AC/DC. Октомври ще бъде месецът на Рони Джеймс Дио в училището. Проектът би трябвало да се приеме добре, тъй като това са хубави рок парчета”, каза Цонев.

Музикалните парчета ще се чуват за около 40 секунди, колкото е стандартът и на един звънец, а песните ще се сменят всеки месец. Ще бъдат включени и български групи, като БТР, Сигнал, Ахат и ще има месеци на българските рок групи.

Моята идея е, около 10 минути преди започването на часовете, учениците да се строяват, да изслушват българския химн и тогава да влизат в час. Това ще бъде втората част по проекта, която няма да струва нищо, а ще се изисква от ръководството на училището да събира малко по-рано учениците, за да могат да изслушат химна”, каза още Цонко Цонев.