Сребро и бронз за самодейци от Зограф и Пчеларово от "Фолклорен извор"

Два състава от Община Генерал Тошево взеха участие на тазгодишното издание на фолклорен фестивал „Фолклорен извор”, който се проведе в с. Царевец, Община Свищов.

Сребро и бронз за самодейци от Зограф и Пчеларово от "Фолклорен извор"

Съставите от селата Зограф и Пчеларово се представиха с типичен добруджански фолклор, чийто характер и звучност не останаха незабелязани и резонно изпълненията на певиците бяха високо оценени. За доброто си изпълнение самодейният състав към НЧ „Наука – 1940”, с. Зограф, завоюва сребърен медал. Освен от тях, журито бе впечатлено и от другия състав – този на самодейките от НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1897”, с. Пчеларово, които получиха бронзовото отличие. И миналата година на събора в Свищовско община Ген. Тошево се представи повече от добре, но тогава сред призьорите бяха състави от селата Изворово и Люляково.



„Фолклорен извор” се организира за трета поредна година от НЧ „Светлина – Царевец – 1927”, кметство с. Царевец и Община Свищов. Фестивалът се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България, има конкурсен характер и цели да популяризира народното творчество в България.


Самодейната фолклорна група от Пчеларово