Канят младежи на форум в Брюксел, които желаят да обсъдят проблемите с безработицата

Младежката безработица е темата на тазгодишното издание на гражданския форум "Агора". Форумът се организира от Европейския парламент от 2007 г. насам и е единствен по рода си инструмент за обсъждане с гражданите на въпроси от законодателния ред на ЕП с цел постигането на консенсус.

Канят младежи на форум в Брюксел, които желаят да обсъдят проблемите с безработицата

Форумът "Агора" ще се състои в Брюксел от 6 до 8 ноември. Крайният срок за кандидатстване за участие онлайн е 31 август. В него могат да участват кандидати на възраст от 18 до 30 години, пребиваващи в една от 28-те страни членки на ЕС. Транспортът и разходите за настаняване на всички участници се поемат от Европейския парламент.



Целта на Гражданския форум „Агора“ на Европейския парламент относно младежката безработица е да събере млади хора от цяла Европа, за да обсъдят настоящите предизвикателства на пазара на труда в ЕС. Те ще обсъждат с останалите участници от другите държави членки и с помощта на експерти редица конкретни теми, свързани с младежката безработица. Препоръките, които формулира Гражданският форум „Агора“, ще бъдат предоставени на хората, взимащи решения на европейско равнище.

За допълнителна информация относно начина и условията за участие във форума се обръщайте към Областен информационен център – Добрич, бул. „25-ти Септември“ 25, тел: 058/ 603527, e-mail: oic_dobrich@abv.bg