Спипаха рецидивист, пиян и измамник без книжки зад волана

Контролните органи са съставили 40 акта и 68 фиша за констатираните от тях нарушения на територията на областта през изтеклото денонощие

Спипаха рецидивист, пиян и измамник без книжки зад волана

На 13 август, в центъра на тошевското село Пчеларово, е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с полска регистрация, управляван от местния А.А. (39 г.).  От извършената проверка е установено, че водачът шофира, без да притежава свидетелство за управление, при това в едногодишния срок на административно наказание за същото деяние.



На същата дата, около 23:00 часа в град Генерал Тошево, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При теста за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. При последвалата проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът не притежава шофьорска книжка. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Генерал Тошево е задържан Ф.Г. (41 г.) от град Добрич.

Същия ден, около 20:45 часа в град Тервел, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от Я.И. (26 г.) от село Безмер. В хода на проверката е установено, че и той няма книжка, а поставените регистрационни табели на фолксвагена принадлежат на друг автомобил.

По трите случая са заведени бързи производства.