Профилактика на зрението на 1163 деца от Мангалия беше извършена с апаратура на Лайънс клуб Добрич

Мобилната апаратура беше предоставена на румънските партньори със съдействието на Ротари - Балчик

Профилактика на зрението на 1163 деца от Мангалия беше извършена с апаратура на Лайънс клуб Добрич



Отчет за приключилата кампания за профилактика и ранна диагностика за очното здраве на децата от град Мангалия, Република Румъния, беше направен на тристранна среща между Ротари клуб - Мангалия, Ротари клуб - Балчик и Лайънс клуб -Добрич. За нейното осъществяване бяха предоставени два комплекта специализирана мобилна апаратура, собственост на Лайънс клуб - Добрич, с посредничеството на Ротари - Балчик.


На срещата бяха отчетени резултатите от извършените прегледи от паст-президента на Ротари клуб Мангалия Флорън Райчън. С помоща на два екипа, в рамките на една година са били прегледани общо 1163 деца от Мангалия на възраст между 6 и 10 години. Общо в прегледите са участвали трима лекари и седем членове на Ротари клуб Мангалия. Установени са 176 деца с проблеми в зрението, за които родителите им не са и предполагали. Извършено е и съдействие за по-нататъшни мерки за лечение и профилактика на децата.


Костадин Батанов и Ана Оленъу

На тристранната среща в ресторант  "Уайт Хаус", в местността "Икантълъка", бяха разменени подаръци. Президентът на Лайънс клуб - Добрич Костадин Батанов връчи плакети на клуба на новите президенти на Ротари клуб - Мангалия Ана Оленъу и на Ротари клуб Балчик - Слави Сербезов. Лайънс клуб получи статуетка със символа на град Мангалия от Ана Оленъу.


                                                   Костадин Батанов и Слави Сербезов