Олимпийският шампион на колене пред България!

Женският национален отбор на България по волейбол постави на колене олимпийския шампион Бразилия! Момичетата ни победиха с 3:1 (25:22, 25:21, 20:25, 25:21) в мач от група G в Световното Гран При. Селекцията на Марчело Абонданца участва за пръв път в надпреварата, която е еквивалент на мъжката Световна лига, но вече има 4 поредни победи и само една загуба.

Олимпийският шампион на колене пред България!

Първият гейм започна лошо за българския тим, след като Бразилия дръпна с 5:0, но нашите съумяха да изравнят до 9:9. Последваха равностойни минути и при 14:13 България поведе за пръв път в мача. Българките заиграха все по-добре и спечелиха този първи гейм с 25:22.

Втората част се разви по подобен сценарий, като Абонданца на моменти даваше почивка на Елица Василева, пускайки на терена Мария Каракашева. Добриана Рабаджиева затрудняваше именития съперник със сервис, а треньорът на Селесао Зе Роберто се чудеше как да промени нещо. В крайна сметка България поведе с 2:0.

В третия гейм българските волейболистки започнаха по-добре, но Бразилия показа, че няма намерение да се предава и ще гони победата до последната топка. При втората техническа пауза Селесао се оттегли с три точки аванс, а след това успя да увеличи преднината си и да намали резултата.

Четвъртата част започна отлично за България, като нашите водиха с 8:4 на първото техническо прекъсване. Грешките в българския тим зачестиха и бразилките се възползваха по най-добрия начин, изравнявайки при 12:12. Последва игра точка за точка, като България успя да се откъсне при 18:15. Това се оказа решителната част и в крайна сметка българските момичета заслужено триумфираха.

Добриана Рабаджиева са отчете с 16 точки, а Страшимира Филипова добави 14. Елица Василева завърши мача с 12, Емилия Николова добави 11, а Христина Русева продължава да оставя прекрасни впечатления с 10 точки. Младата разпределителка Лора Китипова също заслужава много добри думи, като тя остана със 7 точки.




За Бразилия най-резултатна бе Фернанда Родригес с 18 точки, като именно тя бе най-опасна за българската защита.

България заема седмата позиция във временното класиране с актив от 12 точки, с една повече от Бразилия. За финалите на Гран При се класират първите шест отбора.

Днес от 21:00 часа е последният мач на България от втория турнир на Световното Гран При, като съперник в Маягес е Доминиканската република.