Задържаха под стража крадец на овце

Окръжен съд – Добрич взе мярка за неотклонение задържане под стража на 35-годишния Николай Ив. Г. от село Спасово, община Ген. Тошево.

Задържаха под стража крадец на овце

Той е обвиняем по досъдебно производство на Районно управление Полиция - Ген. Тошево за грабеж. То се води за това, че на 16.06.2013 г. в землището на село Калина, в съучастие с 33-годишен мъж от Спасово, е отнел две овце и мобилен телефон „Нокия”, всичко на обща стойност 450 лв., от владението на собственика им, като употребил сила и заплашване.



Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич заяви, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Николай има отношение към престъплението, за което е привлечен да отговаря. Наказателният кодекс предвижда за него наказание лишаване от свобода. 35-годишният е многократно осъждан, а поредното му деяние е сторено при условията на опасен рецидив. От това може да се изведе наличието на реална опасност той да се укрие или да извърши друго деяние. С тези аргументи прокурорът поиска да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Адвокатът на Николай пледира за по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Той посочи, че разследването е пред приключване, а подзащитният му е признал вината си и е съдействал за разкриване на обективната истина.

Окръжен съд – Добрич взе спрямо Николай мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.