21-годишен е подсъдим за шофиране без книжка

Районен съд – Балчик е насрочил да разгледа на 15.07.2013 г. предложеното от Районна прокуратура споразумение за решаване на наказателно дело срещу 21-годишния К. В. Д в досъдебното производство.

21-годишен е подсъдим за шофиране без книжка

По силата на споразумението той се признава за  виновен в това, че 14.06.2013 г. в Кранево, община Балчик, е управлявал лек автомобил „Форд Мондео”, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 07.03.2013 г. наказателно постановление на Началник сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР – Силистра, за същото деяние. 



Със споразумението се предлага на К. Д да бъдат наложени ограничителни мерки за контрол и въздействие без лишаване от свобода, т. е. наказание пробация. Това са задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

С подписа си в споразумението К. Д. декларира, че разбира съдържанието му и е съгласен с него, отказва се от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда.
Ако Районен съд – Балчик одобри споразумението, то не подлежи на обжалване и протест.