Година и половина затвор за пласьор на херца от Добрич

Наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи 35-годишният Георги М. Георгиев от град Добрич. То е наложено с одобреното днес от Окръжен съд – Добрич споразумение, сключено между Георгиев и Окръжна прокуратура – Добрич за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство.

Година и половина затвор за пласьор на херца от Добрич

По силата на споразумението той е признат за виновен за това, че във Варна е придобил и държал в дома си в град Добрич хероин с общо тегло 1,69 грама на стойност 152,10 лв. с цел разпространение. На 15.03.2013 г. в дома си той е продал на 27-годишен мъж хероин с общо тегло 0,004 грама на стойност 3,60 лв.



Георгиев заяви пред Окръжен съд – Добрич, че признава вината си и доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той се отказва от разглеждане на делото му по общия ред като приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Добрич го одобри като прецени, че то не противоречи на закона и морала. Наказателното производство срещу Георгиев е прекратено.