Димитър Петров влезе в основната схема на турнира в Бургас

Димитър Петров влезе в основната схема на международния турнир по тенис за мъже в Бургас с награден фонд 10 000 долара и валиден за световната ранглиста. Състезателят на Изида записа три последователни победи в квалификациите, но жребият отреди Петров да играе на старта на основната схема с поставения под №2 Михал Шмид от Чехия, намиращ се на 460-то място в ATP.

Димитър Петров влезе в основната схема на турнира в Бургас

От пресцентъра на Изида информират още, че 10-годишната Марина Христова е преодоляла квалификациите на държавното първенство по тенис за момичета и момчета до 12 години, провеждащо се на кортовете на столичния клуб Дема. Състезателката на клуба от Добрич елиминира последователно Гергана Рафаилова от СБС с 5-3 5-4 (12), Даяна Игнатова от СтоянСтрой с 4-5 (4), 5-3 4-0 и Кристина Георгиева от пловдивския клуб Албена с 4-5 4-2 4-0. В квалификациите, в които се включиха над 200 деца от страната, участваха още четирима тенисисти на Изида. Малките таланти бяха от 9 до 11-годишна възраст, но се впуснаха да трупат опит в състезания от подобен ранг. Карина Георгиева, Георги Попов, Радослав Божилов и Виктор Дойчев направиха добри мачове на кортовете в столицата, но отстъпиха.



В Румъния 8-годишната Михаела Йорданова достигна до полуфиналите на турнир по тенис на „оранжев корт” в Мамая. В надпреварата участваха 20 момчета и момичета, разделени в 3 групи. Тенисистката на Изида записа само победи в своята група. Това й отреди да почива на осминафиналите, а на четвъртфинал преодоля Йоана Чезара. В третия си опит да се класира за финала в румънския курорт Йорданова бе спряна от Щефан Марин с 9-11 точки.