44-годишен от Балчик е подсъдим за кражба на моторни резачки

Районен съд – Балчик ще разгледа на 17.06.2013 г. предложеното от Районна прокуратура споразумение за решаване на наказателно дело срещу 44-годишния Кр. Ж. Я. от морския град в досъдебното производство.

44-годишен от Балчик е подсъдим за кражба на моторни резачки

По силата на споразумението Кр. Я. се признава за виновен в това, че на неустановена дата за времето от 03.12.2012 г. до 06.12.2012 г. в гр. Балчик, от частен двор, е отнел чужди движими вещи – една бензинова моторна резачка марка „ЩИЛ” и една моторна резачка марка „Хускварна”, на обща стойност 454,80 лв. от владението на 56-годишния й собственик с намерение противозаконно да ги присвои. До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд вещите са върнати.

Със споразумението се предлага на Кр. Я. да бъде наложено наказание пробация с две пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

С подписа си в споразумението Кр. Я. декларира, че разбира съдържанието му, отказва се от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда.

Ако Районен съд – Балчик одобри споразумението, то не подлежи на обжалване и протест.