Вдигат паметник на Пеци Гюзелев в Каварна

На откриването на монумента на Гошо Минчев изненадващо цъфнаха Accept

Вдигат паметник на Пеци Гюзелев в Каварна
След 3-годишно ходене по мъките най-накрая беше открит паметник на Георги Минчев в Каварна. На събитието, на което присъстваха много гости и кметът Цонко Цонев, неочаквано пристигнаха и музикантите от Accept. Липсваше само вокалът им Марк Торнило. Прочувствено слово в памет на Гошо Минчев произнесе Васко Кръпката. „Падна още една керемида от къщата на чалгата. За мен бате Гошо е символ на рокендрол, свобода и любов. Значи и хубави неща се случват в България, не само лоши. И ние, рок музикантите, продължаваме да сме от другата, от хубавата страна на нещата“, заяви развълнувано той.

След което грабна китарата и запя един от вечно зелените хитове на Гошо „Снегът на спомена“. „Кметълът“ Цонко Цонков, който бе до него, трудно скриваше сълзите. Също толкова развълнуван беше и Звезди от „Ахат“, който изпя „История с китара“ заедно с Кръпката, съобщава „Стандарт“.

Красимир Ломски – скулпторът на монумента на Георги Минчев, както и на този на Рони Джеймс Дио, също се трогна до сълзи от емоционалното откриване и от неочакваната визита на легендарните Accept. „Щастлив съм, много съм щастлив“, промълви той.

Единодушно бе решено следващият монумент в Алеята на рока в Каварна да е на Пеци Гюзелев от „Щурците“.