Ягоди по 15 лева за килограм се появиха на пазара в Добрич

Далеч преди лятото да е дошло, все пак такива нотки има на централния пазар в Добрич – предлагат се пресни ягоди от Гърция за 15 лева килограма, предаде Агенция "Фокус".

Ягоди по 15 лева за килограм се появиха на пазара в Добрич

pazara3_300Ягодите обаче не са най-скъпите продукти, които се предлагат на пазара в добруджанския град. Първенство държат суровите, белени ядки. Килограм лешници се продават за 17 лева, бадемите – за 16 лева, а кайсиевите ядки – за 12 лева. Картофите леко са поскъпнали.


 

Цената им се движи от 80 стотинки до 1,40 лв. Ябълките в зависимост от сорта се продават на доста разнообразни цени. Те варират от 70 стотинки до 2 лева. Бананите също са поскъпнали и килото им върви по 3 лева. Движение на цената нагоре, макар и незначително, има също при пресните гъби, морковите и пащърнака.

 

Търговците коментират, че сега трудно се издържа на конкуренцията на хипермаркетите, предлагащи същата, дори по-разнообразна продукция, на по-ниски цени. Клиентите пък обясняват оттеглянето от пазара и предпочитането на големите вериги хранителни магазини заради разликата в обслужването.

 

 

 

 

 

 

Ябълки по 1.60Ябълки по 1.60