38-годишен балчиклия е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол

Районен съд – Балчик отложи за 31.05.2013 г. наказателно дело срещу 38-годишния Пл. Г. П. от Белия град. Районна прокуратура – Балчик е внесла за одобрение от съда сключеното с него споразумение за решаване на делата му в досъдебното производство.

38-годишен балчиклия е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол
Пл. П. и адвокатът му не се явиха на насроченото за днес съдебно заседание за разглеждане на споразумението. По тази причина съдът не даде ход на делото и го отложи.

По силата на споразумението Пл.П. се признава за виновен в това, че на 10.05.2013 г. около 23,45 ч. на улица в Балчик, до автобусна спирка, е управлявал лек автомобил „Опел Комбо” с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, а именно 1,55 промила, установено по надлежния ред.

Със споразумението се предлага на Пл. П. да бъде наложено наказание пробация с две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

Иска се също той да бъде лишен от право да управлява моторно-превозно средство за срок от 6  месеца.

С подписа си в споразумението Пл. П. декларира, че разбира съдържанието му, отказва се от разглеждане на делото по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда.

Ако Районен съд – Балчик одобри споразумението, то не подлежи на обжалване и протест.