Условно наказание получи 31-годишна лихварка

Наказание 1 година лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще търпи 31-годишната Анка М. Русева от град Добрич, след като Окръжен съд – Добрич одобри сключеното между нея и Окръжната прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

Условно наказание получи 31-годишна лихварка
По силата на споразумението тя е призната за виновна в това, че през периода от месец ноември 2011 г. до месец декември 2012 г. в Добрич, без съответното разрешение предоставяла парични заеми срещу лихва на различни лица. От тази си дейност е получила значителни неправомерни доходи в размер на 675 лв. за 2011 г. и 4970 лв. за 2012 г., или общо 5 645 лв.

Тя е предоставила на 30 лица заеми в размер на 6260 лв., а е получила от тях 11 365 лв.

Русева заяви пред Окръжен съд – Добрич, че се признава за виновна и доброволно е подписала споразумението. Тя се отказва от разглеждане на делото й по общия ред като приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.

Окръжен съд – Добрич го одобри след като прецени, че то не противоречи на закона и морала. Наказателното производство срещу Русева е прекратено.

Определението на Окръжен съд –Добрич не подлежи на обжалване и протест.

Окръжен съд – Добрич постанови придобитите чрез престъпната й дейност 5 645 лв. да бъдат отнети в полза на държавата. Актът на съда може да бъде обжалван в 15-дневен срок.