Откриват барелефа на Йордан Парушев

На 15 май (сряда) от 17.30 часа в двора на Езикова гимназия "Гео Милев" ще бъде открит барелефът на заслужилия учител и пример за много поколения Йордан Парушев.

Откриват барелефа на Йордан Парушев
Идеята за поставяне на паметната плоча е на сдружение „Йордан Парушев”. Сдружението бе създадено с цел съхраняване на спомена за личността и делото на създателя и дългогодишен директор на гимназията - бележит педагог и общественик с принос за духовното развитие на Добрич. Предложението за монтиране на барелефа на фасадата на гимназията бе прието единодушно от Общинския съвет. Проектът е одобрен от общината, а мемориалът е изработен от скулптора Дона Стоянова. Той включва две мраморни плочи – вертикална с изображението /размери 70 на 50 см/ и хоризонтална с надпис. Барелефът е поставен вляво от парадния вход на Езикова гимназия.
 
От Сдружение „Йордан Парушев” призовават: Нека всички, които помним неговата мъдрост, всеотдайност и апостолски дух, положим цвете пред плочата, съхранила за поколенията символа на порива за знание и себераздаване!