8700 добричлии се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”

В националната кампания „Да изчистим България за един ден”, проведена на 20 април взеха участие фирми, организации и институции. Представители на 112 жилищни блока заявиха участие в инициативата.

8700 добричлии се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”
Всички училища на територията на Община Добрич почистиха дворовете си и прилежащите им територии, а в деня на кампанията се включиха и в почистване на определените площи в градския парк, мемориалния комплекс Хан Аспарух и части от ЖК „Добротица”.
 
Почистиха се 21 обекта от изолационен широколистен пояс между ЖК „Балик”, ЖК „Дружба” 4, декоративен разсадник и обходен път Албена – Балчик – Ген. Тошево. Бе почистен и широколистния пояс в участъка от Варненския път в посока „Кобаклъка”, ул.Калиакра, зелените площи по ул. Никола Петков и в местността „Лозята”.

В инициативата, по приблизителни данни участваха около 8700 граждани на Община Добрич. Партньори в кампанията бяха „А.С.А. България” ЕООД, „Екопак България” АД, Трансинс рециклираща компания, Булкредо, които извършиха извозването на отпадъците и осигуриха необходимите за почистването чували и ръкавици. Извозените отпадъци до момента са 87 тона по данни на оператора на депо за ТБО при с. Богдан - „А.С.А. България” ЕООД.
    
За добричлии инициативата ще продължи и след 20 април с почистване на междублокови пространства, тротоари и зелени площи – традиционната подготовка за Великден.