Автомобилист взе предимството на рокер и прати двама в болница

На 14 април, около 13:40 часа в Първо РУП Добрич, е получено съобщение за възникнало транспортно произшествие по бул. „Русия” в града.

Автомобилист взе предимството на рокер и прати двама в болница
Водач на лек автомобил „Рено”, при извършване на маневра престрояване от лява в дясна лента, не осигурява предимство на движещия се зад него в дясна лента мотоциклет марка „Сузуки”. Мотоциклетът се удря в дясната част на автомобила, преминава през тротоара и се удря в задната част на паркиран лек автомобил „Фолксваген”.
 
Вследствие на катастрофата, е пострадал водачът на мотоциклета, който е получил луксация и открита рана на лява колянна става. Пострадал е и пътникът, возещ се на мотора, който е с комоцио и множество натъртвания по тялото. Двамата са настанени в ОАРИЛ при МБАЛ Добрич за лечение, без опасност за живота им. Участниците в произшествието са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взети са кръвни проби по надлежния ред. По случая се работи в условията на досъдебно производство.