Кофе Бабоне е най-новият "Почетен ром" в Каварна

Актьорът Кофе Бабоне бе удостоен с приза "Почетен ром" на честването на Международния ден на ромите в Каварна. Званието се присъжда всяка година като награда за хора, които идват често в Каварна и подкрепят интеграцията на ромите.

Кофе Бабоне е най-новият "Почетен ром" в Каварна

„Честит празник на моите братя от цялата страна, за мен това е страхотна награда, защото аз също съм от „шоколадовите”, това ни сближава и ме кара да се чувствам съпричастен и да се радвам на този ден”, каза ганайският шоумен преди да изпълни химна на ромите „Джелем, джелем”. Блестящото му преминаване на теста бе доказателство, че титлата ще бъде носена от подходящия човек.


Да поздравят ромите в Каварна по случай техния празник дойдоха и други притежатели на званието „Почетен ром” – Наско, вокалът на единствената рок група, провъзгласена за „Почетен ромски катун” – Б.Т.Р., и актрисата Ернестина Шинова, която каза, че според нея са необходими още много усилия от страна на държавата, за да станат и българи, и роми една общност. „Чувствам се съпричастна към вашите хора и мисля, че в този студен и мокър ден всички трябва да имаме в сърцата си малко от огъна, с който са родени нашите братя роми”, добави актрисата.
    

За празника ромите от града бяха поздравени и от кмета на общината Цонко Цонев, който пожела на всички да бъдат много щастливи. „Гордея се с тези деца, които пяха днес и им пожелавам да завършат своето образование”, каза още градоначалникът.
    

В празничната програма в читалище „Съгласие” се включиха възпитаници на детски градини и училища от общината, както и танцови формации. В шоуто участваха и оркестър „Начко” от Добрич, които се преименуваха на оркестър „Каварна”. Официален гост на събитието бе областният управител на област Добрич Желязко Желязков.

 

img_3846_600

 

_img_3870_600