42-годишен хасковец застава пред Балчишкия съд за повторно шофиране без книжка

Районен съд – Балчик ще разгледа на 28.03.2013 г. внесеното от Районна прокуратура споразумение за решаване в досъдебното производство на наказателното дело срещу 42-годишния П. В. Хр. от Хасково.

42-годишен хасковец застава пред Балчишкия съд за повторно шофиране без книжка
По силата на сключеното с държавното обвинение споразумение, той се признава за виновен в това, че на 19.06.2012 г., около 16,30 ч. на изхода на КПП – Албена, е управлявал лек автомобил „Мазда”, без да притежава съответното свидетелство за управление, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с постановление от началника на сектор „Пътна полиция” при ОУ  на МВР - Хасково, влязло в сила на 06.12.2011 г.

Държавното обвинение посочва, че престъплението е извършено при форма на вината „пряк умисъл” и предлага той да бъде наказан за извършеното престъпление с условно лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3 години изпитателен срок.

Подсъдимият е декларирал с подписа си в постигнатото с държавното обвинение споразумение, че е съгласен с него и се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.

Ако Районен съд – Балчик, одобри споразумението, то ще има последиците на влязла в сила присъда.