Желязна логика: Мъж от Оброчище карал без книжка, защото нямал пари за... шофьорски курс

Районен съд – Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 35-годишния Ас. Ив. Ас. от село Оброчище.

Желязна логика: Мъж от Оброчище карал без книжка, защото нямал пари за... шофьорски курс
Районна прокуратура – Балчик предлага той да бъде признат за виновен за това, че на 06.08.2012 г. около 11,20 ч. в село Оброчище, по пътя от Добрич, е управлявал лек автомобил „Форд Транзит”, без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред от Началника на Районно управление „Полиция” – Албена, влязло в сила на 07.10.2011 г. Държавното обвинение иска той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.

В прокурорското постановление е посочено, че на 06.08.2012 г. преди обяд полицаи, изпълняващи служебните си задължение по КАТ на главен  път Добрич – Оброчище, в района на стадионите, спрели за проверка автомобила на подсъдимия. Водачът не представил свидетелство за управление, а след справка било установено, че той не притежава такова. Съставен му бил Акт за допуснато нарушение по Закона за движение по пътищата.

Ас. Ас. се е признал за виновен в досъдебното производство и е обяснил, че няма пари да изкара курс, за да придобие свидетелство за управление.