52 фирми ще участват в десетата "Пчеломания"

От 21 до 23 март в Добрич ще се проведе Десетото специализирано изложение „Пчеломания”, организирано от „Добрички панаир” АД. Участие в него са заявили над 52 фирми.

52 фирми ще участват в десетата "Пчеломания"
Производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция ще представят пчеларски продукти, инвентар, ветеринарномедицински препарати, овощен и посадъчен материал, цветя и специализирана литература. По традиция, на 21 март от 10:00 ч., съвместно с  изложението ще бъде открита и изложба за детска рисунка на тема: ”Медът - сладкото злато на Добруджа”. Предоставени са над 250 творби. Отличените автори и техните преподаватели ще бъдат поканени за откриване  на изложбата и връчване  на наградите.

Изложението е съпроводено със съпътстваща програма на която, пчелари ще имат възможност да присъстват на лекции за изискванията на ЕС към пчеларството и пчелните продукти; начините на отглеждане на пчели с различните  системи кошери; производство на пчелни майки за личния пчелин и здравеопазването  на пчелните семейства.

На официална вечеря, на 21 март от 19:30 часа,  ще бъдат  връчени награди за „Проспериращ млад пчелар“ и „Пчелар на годината“.