ХК Добруджа остана без голмайстора си до края на сезона

Светослав Недев е голмайстор в мъжката А хандбална група към момента, Красимир Коев с два фантастични мача срещу Спартак (Варна) и Интер-Академик (Благоевград) се изстреля до петото място по брой попадения.

ХК Добруджа остана без голмайстора си до края на сезона

Водещият реализатор на добричлии и първенството Светослав Недев обаче ще пропусне почти със сигурност остатъка от сезона. Той счупи показалец на двубоя със Спартак (Варна). В началото на седмицата хандбалистът бе опериран, а днес ще бъде изписан.


 

Възстановяването на друг основен състезател на отбора Чавдар Чернев върви добре и той ще се завърне в игра за следващия мач. Хандбалистът пропусна последните две срещи, заради разкъсване на мускул над ахилеса.

 

Мъжкият тим на Добруджа, който има 6 точки аванс на върха в А група пред втория НСА 3 кръга преди края, през тази седмица няма мач, тъй като сега ще се играят 1/4-финалите за купата.

 

Предстоят обаче важни двубои за юношите старша възраст на ХК Добруджа. В неделя възпитаниците на треньора Светослав Божков ще играят на зонален турнир във Варна. Във временното класиране на зона Черно море Добруджа дели първото място със Спартак (Варна). Първият от шестте отбора в групата се класира директно за държавните финалите, а вторият и третият ще трябва да играят квалификации.