Условна присъда и 50 бона глоба получи хванат с близо 300 таблетки екстази

Наказание 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Добрич на 44-годишния Тезжан А. М. от с. Фелдфебел Дянково, община Добричка. Той ще заплати също глоба в размер на 50 000 лв.

Условна присъда и 50 бона глоба получи хванат с близо 300 таблетки екстази

Наказанията са наложени с одобреното от Окръжен съд – Добрич споразумение за решаване на делото му в досъдебното производство. Съгласно него Тезжан е признат за виновен в това, че на 15.07.2012 г. в Добрич e държал високорискови наркотични вещества – 296 броя таблетки екстази с общо тегло 74,59 грама на обща стойност 1 864,75 лв. като на същия ден е направил опит да пренесе тези високорискови наркотични вещества през границата на страната в посока Република Турция.

Според неговите обяснения, той е закупил наркотика в София. Решил да го продаде в Турция, където очаквал да получи по-висока цена.


 

Като се качвал на автобус за Турция, на спирката в Добрич срещнал бивш приятел на своята приятелка. Двамата се скарали. Другият мъж взел от колата си полицейска палка, но Тезжан я изтръгнал от ръцете му и ударил с нея панорамното стъкло на автомобила. Собственикът му повикал полиция. Служителите на реда свалили от автобуса Тезжан, за да го разпитат. При проверка на багажа му били открити наркотичните вещества.

Подсъдимият заяви пред Окръжен съд – Добрич, че се признава за виновен, доброволно е подписал споразумението, отказва се от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на влязла в сила присъда.

Окръжен съд –Добрич одобри споразумението между него и неговия защитник – адвокат, и прокуратурата, тъй като то отговаря на закона и морала.

Наказателното производство срещу Тезжан е прекратено.

Съдът разпореди наркотикът да бъде унищожен.