Двама атлети от Добрич - номинирани за "Спортен талант на публиката" на Еврофутбол

Букмейкърът ще финансира с близо 5000 лева победителя в гласуването.

Двама атлети от Добрич - номинирани за "Спортен талант на публиката" на Еврофутбол

То се провежда на официалния сайт на Еврофутбол от вчера до 20 март. На следващия ден, 21 март, ще бъде обявено името на събралия най-много гласове в "Спортен талант на публиката".

 

Номинираните са общо 86. 

 

Сред тях има двама представители на Добрич - лекоатлетите на "Добруджа 99" Радосвета Симеонова и Йордан Петров.

 

Проектът на 19-годишната Радосвета е за 4 250 лева. Те ще се използват за екипировка, международни турнири и лагери; участие на Купа Европа, на Европейското първенство за жени на 20 км спортно ходене през 2014 г. и на Световната купа в Китай. Тя е многократна шампионка на 10 км и 5 км спортно ходене, участва на Световното първенство по спортно ходене на 10 км в Саранск (Русия); печелила е златни, сребърни и бронзови медали от републикански първенства и международни турнири в Словакия и Чехия; участва на Балканиади в Румъния и Сърбия.

 

Йордан, чиятo история развълнува цяла България, ако бъде избран ще получи 4 750 лева - за възстановяване, тренировъчни лагери и състезания в чужбина. Целта е подобряване на всички лични рекорди и покриване на норматив за Олимпийските игри в Бразилия през 2016 г.; участие на европейско първенство на 10 000 м гладко бягане през 2014 г. 23-годишният Йордан Петров има множество участия и призови класирания на републикански и международни състезания в дългите бягания; включително 3-то място на Софийския маратон през 2012 г. През миналата година той участва и на Световното първенство по полумаратон в Каварна.

 

Програмата "Спортни таланти" е част от мащабния социален проект на Еврофутбол - "Печелиш и помагаш", който компанията започна да развива през 2007 г.