Добрич посреща цвета на юношеския волейбол

От 4 до 8 март в зала "Добротица" ще се изиграят 15 срещи от група "А" на финалния турнир от Държавното първенство по волейбол за юноши - старша възраст. Присъждането на домакинството на ВК "Добруджа 07" е поредното признание за онова, което през последните 6 години се направи за възраждането на добричката волейболна школа.

Добрич посреща цвета на юношеския волейбол
В турнира ще вземат участие отборите на "Пирин Балканстрой" Разлог, "Славия" София, "Монтана волей" Монтана, "Виктория волей" Пловдив и домакините от "Добруджа 07". Последният шести отбор ще се определи на провеждащия се в момента квалификационен турнир в София, като много вероятно е това да е столичният "Левски волей".

Другата финална група "Б" ще се проведе в град Перник. За финалната четворка през м.май ще се класират първите 2 отбора от двете финални групи.

Във всеки от петте дни на турнира в Добрич любителите на волейбола ще могат да наблюдават по 3 срещи с начални часове 14:30, 16:30 и 18:30. Всички мачове на "Добруджа 07" ще бъдат с начален час 18:30, за да имат възможност добричките фенове да подкрепят възпитаниците на треньора Генчо Цветков срещу техните противници.

Младите добрички волейболисти от няколко дни са освободени от училищни занимания, за да могат да провеждат пълноценна подготовка за предстоящите важни мачове. Като част от тази подготовка е и насрочената за днес - 1 март, от 19:00 часа в зала "Добротица" контролна среща срещу мъжкият състав на "Добруджа 07".

Точната програма на всички срещи от финалния турнир ще стане ясна на техническата конференция, която ще се проведе на 3 март от 19:00 часа в конферентната зала в парк-хотел "Изида", където ще бъдат настанени всички гостуващи отбори и технически лица. Очаква са на 5 март участниците в турнира да бъдат уважени и от част от ръководителите на БФВ.