Дете помля Енергото във Варна

13-14-годишно момче успя да заобиколи плътния жандармерийски кордон пред офисите на Енерго-Про във Варна и помля стъклена витрина с метален прът. След като бронираните се опитаха да го хванат обаче, хлапето се втурна помежду тях и успя да избяга.

Дете помля Енергото във Варна
Това се случи, след като близо 5000 варненци кръстосаха Морската столица и блокираха за кратко пътя за „Златни пясъци“. След като имаха намерение да обсадят и централата на местните ВиК обаче, бързо се отказаха от него и тръгнаха към Общината, а оттам и към офиса на „Енерго-Про“.
 
Там те отново, както в предишни дни, започнаха да хвърлят камъни и яйца, като счупиха и няколко витрини. Постъпката на тийнейджъра с металния кол обаче не се зарадва на одобрение от мнозинството хора и повечето протестиращи срещу монополите определиха действията му като излишна провокация.
 
Към 20,30 протестиращите започнаха да се разотиват, като обещаха да продължават всеки ден с демонстрациите си, докато действията им не се увенчаят с успех. Сблъсъци между протестиращи и полиция имаше и в София, където ситуацията завърши с няколко ареста, счупени стъкла на полицейски микробус и строшен с камък прозорец на Народното събрание.