Времето днес

Днес на много места ще вали дъжд. Около обяд вятърът ще се ориентира от североизток, в източната половина от страната ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

Времето днес
В Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България рано сутринта и през втората половина от деня ще превалява сняг, а с понижението на температурите привечер и през нощта срещу петък в Северна България дъждът също ще преминава в сняг. Максимални температури - между 4° и 9°. В София - около 5°. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец февруари.

Над планините времето ще бъде облачно, мъгливо. Ще вали сняг. Ще духа умерен и силен, вече изток-югоизточен вятър. По високопланинските проходи ще има навявания. Максимална температура на 1200 метра: около 2°, на 2000 метра - минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно. С прекъсвания ще превалява дъжд. Умереният източен вятър след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили, което ще повиши и морското вълнение до 3-4 бала. Максимални температури - между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 6°-7°.