Времето днес

Днес около обяд от югозапад ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Максималните температури ще са между 5° и 10°.

Времето днес
Днес около обяд от югозапад ще завали дъжд, който до вечерта ще обхване Западна и Централна България. Привечер по високите полета на Западна България и северозападните райони дъждът ще премине в сняг. Значителни количества се очакват в крайните южни райони от страната. В Източна България ще остане почти без валежи. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, но вечерта ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 5° и 10°. В София – около 4°- 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), БАН, съобщи Агенция “Фокус”.

Над Черноморието ще бъде облачно но без валежи. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от югоизток-изток, който привечер ще се ориентира от изток североизток и с него ще започне застудяване. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температура на морската вода е около 6° - 7°.

Над планините ще бъде облачно, ще вали сняг, по-интензивен в Рило-Родопския масив, където ще започне да превалява още от сутринта. Ще духа силен, по билата до бурен, вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 – около 3°, на 2000 – около минус 2°.